Birce Akalay Kimdir?

Birce Akalay Kimdir?

ABONE OL
Birce Akalay Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birce Akalay, 19 Haziran 1984’te İstanbul’da doğdu. Türk televizyon ve sinema dünyasının sevilen yüzlerinden biridir. Kariyerine tiyatro ile başlayan Akalay, daha sonra televizyon dizileri ve sinema filmleriyle geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim aldıktan sonra, tiyatro sahnelerinde performans sergilemeye başladı. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Akalay, “Sessiz Fırtına” ve “Bir Demet Tiyatro” gibi önemli oyunlarda rol aldı.

Televizyon kariyerine 2006 yılında “Sıla” adlı dizide canlandırdığı Melek karakteriyle adım atan Birce Akalay, bu rolüyle büyük beğeni topladı ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. Ardından birçok dizi ve yapımda rol aldı.

2010 yılında “Ezel” dizisindeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Akalay, bu dizideki Cengiz karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Daha sonra “Aşk ve Ceza”, “Kuzey Güney”, “Muhteşem Yüzyıl: Kösem” gibi önemli projelerde yer aldı.

Birce Akalay boyu oldukça merak edilmektedir. Birce Akalay’ın boyu 1,78 M dir.

Sinema dünyasında da başarılı işlere imza atan Akalay, “Babam ve Oğlum”, “Güzel Günler Göreceğiz” ve “Sadece Sen” gibi filmlerde rol aldı.

Birce Akalay, sadece oyunculuk kariyeriyle değil, aynı zamanda güzelliği, zarafeti ve samimi kişiliğiyle de dikkat çekmektedir. Hem sahnede hem de ekranlarda tutkulu performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Birce Akalay, Türkiye’nin sevilen sanatçıları arasında yer almaya devam etmektedir.

Yerli ve yabancı bir çok ünlünün biyografisi, boyu ve kilosu hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://1numara.org/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r