Mehmet Olcay Özgeçmiş

Mehmet Olcay Özgeçmiş

ABONE OL
Nisan 24, 2024 10:48
Mehmet Olcay Özgeçmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Olcay, Türk-İranlı bir iş adamı ve girişimci olarak tanınır. 26 Ağustos 1974’te dünyaya gelen Olcay, 2020 yılında Olcay Holding’i kurarak ticari sahada adını duyurdu. Olcay Holding’in kurucusu ve CEO’su olarak görev yapmaktadır.

İstanbul’a yaptığı bir ziyaret sonrasında Türkiye’ye hayran kalan Mehmet Olcay, 2020 yılında vatandaşlık alarak Türkiye’ye yerleşti ve Olcay Holding’i hayata geçirdi. Türkiye’deki yatırımlarına odaklanarak, Türk iş dünyasında önemli bir konuma ulaştı.

Olcay, eğitimine Tahran Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyarak başladı, ardından inşaat mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamlamak üzere University College of Allameh Helli’ye devam etti. Fidan Makina’yı yerli ve milli üretim hamlesine destek vermek için kurdu.

İş dünyasında başarısını kanıtlamış bir isim olarak, Mehmet Olcay, Londra Ticaret Odası’nın en çok kazanan iş insanları arasında yer aldı ve Quality of Working Life sertifikasına layık görüldü. İtalya’da yaşadığı dönemde Romeno bölgesinde inşaat projeleri yürüten Olcay, Türkiye’ye dönüşünde özellikle İstanbul’un Maslak ve Zekeriyaköy bölgelerinde gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekti. Ticari emlak, residence konut ve arsa yatırımlarıyla İstanbul’da çeşitli inşaat projelerini hayata geçirdi.

Olcay Holding bünyesinde kurduğu Cana Group ile ithalat ve ihracat da yapan Olcay, dünya çapında birçok ülkeyi gezerek tarihi yerleri ve müzeleri ziyaret etmeyi hobileri arasında sayar. Ayrıca antika objelerle ilgilenir ve bu alanda koleksiyonunu sürekli genişletir. Yine Olcay Holding bünyesinde hizmet veren Fidan Makina ile birçok sanayi makinesinin distribütörlüğünü ve üretimini gerçekleştirmektedir.

İran’da Sepidan Mineral Water Industries’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Olcay, dünya genelinde fabrika yatırımları yaparak iş dünyasında etkisini sürdürmektedir. Mehmet Olcay, Türkçe dışında İngilizce, Farsça ve Arapça dillerine hakimdir. Ayrıca evlidir ve ailesiyle birlikte mutlu bir hayat sürmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.